top of page
Søg
  • Forfatters billedeKim Barner

IVS'er skal konverteres senest 15. oktober 2021

Opdateret: 9. sep. 2020

Papirarbejde er langt fra alles yndlingsbeskæftigelse. Det kan være tungt, besværligt og mildest talt hovedpinefremkaldende, og med en deadline er det bestemt ikke sjovere. Derfor kan det være en god idé at kigge på dine mulighed for at få professionel hjælp til din lukning af IVS. Dette kan både spare dig for en masse tungt arbejde, men vil desuden også garantere dig, at det hele bliver gjort korrekt.


Det kan være rigtig irriterende at være nødt til at opløse sit iværksætterselskab på grund af de nye regler. Mange føler sig frustrerede, men hvis muligheden for at omregistrere til et ApS ikke er en oplagt løsning, er der desværre ingen vej udenom. Andre er måske ikke nær så påvirkede af ændringerne. Men lige meget, om man gik højt op i sit IVS eller ej, så er man nødt til at bruge en del tid på at lukke det ned. Det er selvfølgelig medmindre man sørger for at få effektiv og professionel hjælp.

Kom smertefrit gennem en svær situation

Hvis du ikke har mulighed for at ændre til IVS til et ApS, kan det betyde, at du er nødt til at opgive din virksomhed. Det er sjældent noget, man er glad for, og at sætte sig ned og bruge timevis på papirarbejdet hjælper højst sandsynligt ikke på humøret. At kunne sætte sig tilbage med ro i maven om, at et hele bliver ordnet, er nok det, de fleste gerne vil have i denne situation.


Hvis du gerne vil slippe for at føle, at al din tid og energi bliver opslugt af nedlukningen af dit IVS, så læg opgaven fra dig. Det kan være sundt at sørge for at give slip, når det er noget, der har en negativ effekt på din energi og dit humør. Hvis du gerne vil hurtigt og godt videre, kan det altså være en enorm hjælp at lade være med at spilde din energi på lukningsprocessen. Giv i stedet dig selv ro og mulighed for at tænke på nye muligheder for fremtiden.


Du skal henvende dig til din rådgiver, som sørger for at skifte dit IVS til et ApS. Dette gøres ved at din rådgiver foretager en omregistrering, også omtalt som omdannelse, af IVS. Din rådgiver vejleder dig om, hvordan du officielt skal træffe beslutning om omregistrering, ændre dit selskabs vedtægter og hjælpe dig med at få udarbejdet en vurderingsberetning.


Det hele gøres korrekt

En nedlukning af et IVS kræver en del arbejde, og dette skal gøres rigtigt, hvis det skal godkendes. Det er kedeligt og tungt arbejde, og man vil helst gerne undgå at skulle igennem det mere end én gang. Derfor kan det godt betale sig at sørge for, at det bliver gjort korrekt i første omgang. Dette kan dog være lettere sagt end gjort, da mange ejere af iværksætterselskaber ikke nødvendigvis har stor, dybdegående viden om regnskaber og andre vigtige dokumenter, der skal være på plads.


Hvis man laver fejl i løbet af lukningen af sit IVS, vil den ikke kunne blive gennemført. Og da der er en deadline på vej for lukning, har de fleste ikke lyst til at trække det ud i længere tid end højst nødvendigt.


Når du anvender professionel hjælp til din nedlukning, kan du læne dig tilbage med ro i maven. Arbejdet vil blive håndteret af registrerede revisorer, der har stor erfaring og ved præcis, hvad de gør. Der er altså ingen risiko for, at noget bliver gjort forkert. Det sparer dig både en masse tid og stress og gør hele processen til en smertefri omgang, som du slipper nemt og helskindet igennem. Du kan altså give slip på bekymringerne og fokusere din energi på andre ting.


Kom ikke for sent i gang

Mange har det med at udskyde trælse opgaver. Og for mange er nedlukningen af deres IVS en rigtig irriterende opgave, som de ikke ser frem til. Men det er ikke nødvendigvis nogen god idé at blive ved med at skubbe opgaven ud i fremtiden, da man kan risikere pludselig at være løbet tør for tid. Det er desuden vigtigt at være opmærksom på, at processen godt kan tage en del dage, og det er altså ikke tidligt nok at gå i gang nogle dage inden fristen.


Når du benytter dig af professionelle til lukningen af dit IVS, kræver det meget lidt arbejde fra din side af. Du sætter blot processen i gang ved at bestille lukningen og uploade de nødvendige dokumenter. Herefter er det hele ude af dine hænder. Dette er altså ikke nogen opgave, du behøver at frygte eller udskyde. Med ro i maven og tid på hånden, kan du slappe af og komme godt igennem hele processen. Det giver dig den energi, du har brug for, så du kommer godt videre med gode, nye fremtidsplaner.

Sådan omregistreres dit IVS til ApS

  1. Selskabets vedtægter skal ændres

  2. Revisor skal udarbejde en vurderingsberetning (revisorerklæring)

  3. Et beslutningsreferat skal udarbejdes

Ændring af selskabets vedtægter

Vedtægterne i selskabet skal ændres, således det nye sæt vedtægter er i overensstemmelse med kravene til et anpartsselskab. Din rådgiver sørger for at ændre selskabets vedtægter, således du er sikker på, at de er udformet juridisk korrekt.


Bemærk: Det anbefales ikke at gøre brug af et sæt standard vedtægter, som kan generes på nettet, da disse ikke tager højde for områder, der er relevante for netop dit selskab. Dertil er der forskellige juridiske krav til, hvad et sæt vedtægter skal indeholde.

Udarbejdelse af vurderingsberetning

Dit iværksætterselskab kan omregistreres til et anpartsselskab, såfremt du kan stille med minimum 40.000 kr. i selskabskapital. Dette kræver, at en statsautoriseret revisor udarbejder en vurderingsberetning, således det bliver bekræftet, at selskabskapitalen lever op til kravene for ApS.

Udarbejdelse af beslutningsreferat

Beslutningen om at omregistrere et iværksætterselskab til et anpartsselskab skal træffes på en generalforsamling for enten den ekstraordinære eller ordinære generalforsamling. Hertil skal et beslutningsreferat udarbejdes, hvori de nødvendige selskabsændringer foretages.


Din rådgiver vejleder og rådgiver dig om, hvordan du skal afholde generalforsamlingen og udarbejde beslutningsreferatet. Dertil sørger din rådgiver for at tage sig af selskabsændringerne i form af vedtægtsændringer.

Hvilke ændringer skal der til?

For at kunne gennemføre omregistreringen, skal der vedtages en kapitalforhøjelse på generalforsamlingen, således der kan udstedes anparter for minimum 40.000 kr.


Indskuddet for anparterne kan ske ved overførsel fra selskabets frie reserver eller ved henlæggelse af aktivers værdi til den registrerede kapital – dette aftales med revisor i forbindelse med vurderingen af selskabet.


Udover kapitalforhøjelsen skal en navneændring vedtages. Praktisk set indebærer dette blot at selskabsnavnet ændres til at indeholde ApS i stedet for IVS.

Hvornår skal det gøres?

En omregistrering af IVS til ApS behøver ikke tage lang tid – og det kan have store konsekvenser ikke at nå det, inden fristen udløber om d. 15. oktober 2021.


Det anbefales derfor at påbegynde omregistreringsprocessen allerede nu, således du ikke skal være bekymret, når fristen kommer tættere på.

Danacor kan hjælpe dig med det hele

Hvis du lige nu leder efter en rådgiver eller en som kan hjælpe dig med at omdanne dit IVS til et ApS, så kan Danacor hjælpe dig hele vejen i mål. Giv os gerne et kald på 28209742 eller send en mail til kb@danacor.com

70 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page